Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Close X

Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Jana Kasprowicza w Nietążkowie

Facebook

Wtorek, 20 kwietnia 2021 r.
Całodobowa infolinia NFZ
800-190-590

Informacje dla uczniów

po gimnazjum

Szkolny zestaw podręczników rok szkolny 2020/2021 dla uczniów
po gimnazjum


Jak co roku w pierwszym tygodniu września 2020 roku odbędzie się kiermasz używanych podręczników szkolnych.

Liceum Ogólnokształcące
klasa 2
przedmiottutuł podręcznikaautor/autorzywydawnictwonr dopuszczenia
Język polskiPonad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 2. Część 1 Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 2. Część 2Anna Równy, Małgorzata Chmiel (cz. 1) Anna Równy, Małgorzata Chmiel, Ewa Mirkowska-Treugutt(cz. 2)Nowa Era425/3/2013/2015 425/4/2013/2015
Język angielski zakres rozszerzonyFocus 3 drugie wydanie tylko podręcznikSue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Izabela MichalakPearson948/3/2019
Język niemieckiFOKUS 2Kryczyńska-Pham Anna, Szczęk JoannaWSiP695/1/2014
Historia i społeczeństwoPoznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikumTomasz MaćkowskiNowa Era659/1/2013
Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikumIwona JanickaNowa Era659/2/2014
Matematyka zakres podstawowyMATeMAtyka 2. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowyWojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz JanochaNowa Era378/2/2013/2015
Chemia zakres rozszerzony grupaCiekawi świata zakres rozszerzony część 1M.Czaja, B.Karawajczyk, J.Ortyl, A.SmagaOPERON636/1/2013
Ekonomia w praktyce (grupa ogólna)Ekonomia w praktyce.J.KijakowskaOPERON635/2013
Biologia zakres rozszerzony grupaBiologia na czasie. Zakres rozszerzony. Część 1 Biologia na czasie. Zakres rozszerzony. Część 2Marek Guzik, Ewa Jastrzębska, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Ewa Pyłka-Gutowska, Władysław ZamachowskiNowa Era564/1/2012/2015
Technikum
klasa 2  (przedmoty ogólne)
Język polskiPonad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 2. Część 1Anna Równy, Małgorzata Chmiel Nowa Era425/3/2013/2015
Język angielski zakres rozszerzonyFocus 3 drugie wydanie tylko podręcznikSue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Izabela Michalak Pearson 948/3/2019
Język niemieckiFOKUS 2Kryczyńska-Pham Anna, Szczęk JoannaWSiP695/1/2014
Matematyka zakres podstawowyMATeMAtyka 2. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowyWojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz JanochaNowa Era378/2/2013/2015
Geografia zakres rozszerzony (technik spedytor)Oblicza geografii cz. 1Roman Malarz, Marek WięckowskiNowa Era501/1/2012/2015
Fizyka zakres rozszerzony (technik informatyk)Zrozumieć fizykę cz. 1Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof ByczukNowa Era632/1/2013
Chemia zakres rozszerzony (technik żywienia i usług gastronomicznych)Ciekawi świata zakres rozszerzony część 1M.Czaja, B.Karawajczyk, J.Ortyl, A.SmagaOPERON636/1/2013
klasa 2 (technik spedytor)
Podstawy transportu i spedycjiPodstawy transportu i spedycjiE.JanułaDifin
Przewóz ładunkówPrzewóz ładunkówM.WiszniewskaDifin
Język angielski zawodowyJęzyk angielski zawodowy w logistyce i spedycji (kl.2-4)Barbara Howis, Beata SzymoniakWSIP
Podstawy prawa transportowegoTransport i spedycjaM.Stajniak, M.Foltyński, M.Hajdul, A.KrupaBiblioteka Logistyka
klasa 2 (technik żywienia i usług gastromonicznych)
Pracownia gastronomiczna Wydawanie dań Przymowanie i magazynowanie żywnościSporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2Anna Kmiołek-GizaraWSiP
Język angielski zawodowyJęzyk angielski w gastronomiiRafał Sarna, Katarzyna SarnaWSiP
Branżowa Szkoła I stopnia
klasa 3  (przedmoty ogólne)
Język angielskiMatura Prime Time Plus. Elementary' (obowiązuje kl 1-3) Tylko podręcznik bez ćwiczeńDooley Jenny, Evans VirginiaExpress Publishing720/1/2014/2015
MatematykaMatematyka. Podręcznik do zasadniczych szkół zawodowych. Część 1. Matematyka. Podręcznik do zasadniczych szkół zawodowych. Część 2.Wojciech Babiański, Karolina WejNowa Era573/1/2012/2015
Liceum Ogólnokształcące
klasa 3 loa, lob
przedmiottutuł podręcznikaautor/autorzywydawnictwonr dopuszczenia
j.polskiPonad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 3.Małgorzata Chmiel, Robert Pruszczyński, Anna RównyNowa Era425/5/2014/2016
j.angielskiRepetytorium dla uczniów liceów i techników. Poziom podstawowy i rozszerzony.Marta Rosińska, Lynda EdwardsMacmillan916/2017
j.niemieckiFokus 3Anna Kryczyńska-Pham, Joanna SzczękWSiP
matematyka zakres podstawowyMATeMAtyka 2. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowyWojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Grzegorz JanochaNowa Era378/2/2013/2015
chemia (grupa chemia rozszerzona)Chemia 2 – Ciekawi świata zakres rozszerzony Chemia 3 – Ciekawi świata zakres rozszerzonyM.Czaja, B.Karawajczyk, J.Ortyl, A.SmagaOPERON636/2/2013
historia i społeczeństwoPoznać przeszłość. Europa i świat. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikumKarol Kłodziński, Tomasz KrzemińskiNowa Era659/4/2015
Kobieta i mężczyzna, rodzina.M. Markowicz, O. Pytlińska, A. WyrodaWSiP667/9/2014
Technikum
klasa 3 przedmioty ogólne
przedmiottutuł podręcznikaautor/autorzywydawnictwonr dopuszczenia
j.polskiPonad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 2. Część 2Anna Równy, Małgorzata Chmiel, Ewa Mirkowska-Treugutt Nowa Era425/4/2013/2015
Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 3.Małgorzata Chmiel, Robert Pruszczyński, Anna Równy Nowa Era425/5/2014/2016
j.angielskiFocus 4 drugie wydanie tylko podręcznikSue Kay, Vaughan Jones, Daniel Brayshaw, Bartosz Michałowski, Beata Trapnell, Izabela Michalak Pearson948/3/2019
j.niemieckiFokus 3Anna Kryczyńska-Pham, Joanna SzczękWSiP
matematykaMatematyka 2, Matematyka 3 zakres podstawowyW.Babiański, L.Chańko, D.PonczekNowa Era360/2/2013
Wiedza o kulturzeCiekawi świata. Wiedza o kulturze. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.Alicja Kisielewska, Andrzej Kisielewski, Adela ProchyraOPERON631/2012
u_hist.i społeczeństwoPoznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory.T.MaćkowskiNowa Era659/1/2013
klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
język angielski zawodowyJęzyk angielski zawodowy w gastronomiiRafał Sarna, Katarzyna SarnaWSiP
pracownia technologii gastronomicznejSporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1 Technologia gastroniomiczna Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 2 Technologia gastroniomicznaAnna KmiołekWSiP2013
działalność gospodarcza w gastronomiiDziałalność gospodarcza w gastronomiiH. Górska-Warsewicz, B. Sawicka, T. Mikulska2014
zasady żywienia człowiekaOrganizacja produkcji gastronomicznej. Zasady żywienia. Hanna Kunachowicz Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina TurlejskaWSiP2019
organizacja produkcji gastronomicznejOrganizacja żywienia i usług gastronomicznychJoanna Duda, Sebastian Krzywda Marzena ZienkiewiczWSiP2019
chemia (zakres rozszerzony)Chemia 2 – Ciekawi świata zakres rozszerzony Chemia 3 – Ciekawi świata zakres rozszerzonyM.Czaja, B.Karawajczyk, J.Ortyl, A.SmagaOPERON636/2/2013
klasa technik informatyk
witryny i aplikacje internetoweSystemy operacyjne i sieci komputerowe.K.Pytel, S.OsetekWSiP11/2011
fizyka zakres rozszerzonyZrozumieć fizykę cz. 2Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof ByczukNowa Era632/2/2013
klasa technik spedytor
geografia zakres rozszerzonyOblicza geografii cz. 2 Oblicza geografii cz. 3Roman Malarz, Marek WięckowskiNowa Era433/2012
Technikum
klasa 4 przedmioty ogólne
przedmiottutuł podręcznikaautor/autorzywydawnictwonr dopuszczenia
j.polskiPonad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 3.Małgorzata Chmiel, Robert Pruszczyński, Anna RównyNowa Era425/5/2014/2016
j.angielskiRepetytorium dla uczniów liceów i techników. Poziom podstawowy i rozszerzony.Marta Rosińska, Lynda EdwardsMacmillan916/2017
j.niemieckiFokus 3Anna Kryczyńska-Pham, Joanna SzczękWSiP
matematykaMatematyka zakres podstawy i rozszerzonyW.Basińska, L.ChańkoNowa Era378/2/2013/2015
historia i społeczeństwoPoznać przeszłość. Rządzący i rządzeni. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikumIwona JanickaNowa Era659/2/2014
Poznać przeszłość. Europa i świat. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikumKarol Kłodziński, Tomasz KrzemińskiNowa Era659/4/2015
Kobieta i mężczyzna, rodzina.M. Markowicz, O. Pytlińska, A. WyrodaWSiP667/9/2014
chemia (zakres rozszerzony) (technik żywienia i usług gastronomicznych)Chemia 2 – Ciekawi świata zakres rozszerzony Chemia 3 – Ciekawi świata zakres rozszerzonyM.Czaja, B.Karawajczyk, J.Ortyl, A.SmagaOPERON636/2/2013
Biologia zakres rozszerzony (technik rolnik)Biologia na czasie. Zakres rozszerzony. Część 3Franciszek Dubert, Marek Jurgowiak, Maria Marko-Worłowska, Władysław ZamachowskiNowa Era564/1/2012/2015
fizyka zakres rozszerzony (technik informatyk)Zrozumieć fizykę cz. 3Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof ByczukNowa Era632/3/2013
klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
zasady żywieniaZasady żywienia. Planowanie i ocena.Hanna Kunachowicz Irena NadolnaWSiP2013
organizacja produkcji gastronomicznejOrganizacja produkcji gastronomicznejAnna KmiołekWSiP2013
obsługa klientów w gastronomiiUsługi gastronomiczneAnna KmiołekWSiP2013
usługi gastronomiczneUsługi gastronomiczneAnna KmiołekWSiP2013
klasa technik informatyk
programowanie struk. i obiektoweProgramowanie strukturalne i obiektowe.Przemysław Domka, Małgorzata ŁokińskaWSiP
mulimedia i grafika komp.Multimedia i grafika komputerowaRadosław Jaworski

Szkolny system nauki i pracy na odległość do pobrania (plik pdf)

Kalendarz roku szkolnego 2020/2021 pokaż » 


Plan pracy szkoły 2020/2021 do pobrania (plik pdf)

Klauzula informacyjna RODO więcej » 


List Minister Anny Zalewskiej i Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie szczepień ochronnych dzieci więcej » 





e-dziennik   e-learning
 zdjecie-do-mlegitymacji

Tutoring 
Patronat
Politechniki
Poznańskiej


Certyfikaty i odznaczenia

zobacz »

Gratulacje i podziękowania


Nasi Partnerzy

zobacz »