Boże Narodzenie coraz bliżej. W związku z tym w naszej szkole nastał czas sporządzania potraw wigilijnych. Tegoroczna uczta wigilijna klasy 3 tż odbyła się 10 grudnia i zgodnie z coraz większymi umiejętnościami kulinarnymi uczniów wyglądała, a co najważniejsze smakowała, wyśmienicie.
Propozycja przyszłych mistrzów sztuki kulinarnej na wieczerzę wigilijną wyglądała następująco: zupa grzybowa, zupa migdałowa z prażonymi płatkami migdałów, paszteciki krucho-drożdżowe z pieczarkami, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ze szpinakiem i serem, ryba w sosie greckim, ryba w cieście, a na deser oczywiście makowiec i piernik oraz tradycyjny kompot z suszonych owoców. Wszystkie potrawy są łatwe do wykonania, a zainteresowanych chętnie poczęstujemy przepisami kulinarnymi.
Wesołych Świąt
Klasa 3 tż